English  Svenska
PW Vedmaskin
 PW Vedmaskin  PW Vedmaskin  PW Vedmaskin
 PW Vedmaskin  PW Vedmaskin  

PW Vedmaskin


34519:-


E-postadress
 

Med PW Vedmaskin klarar du årsbehovet för en normalvilla på ett par dagar. Enligt Statens Maskinprovningars tester är maskinens kapacitet 17-18 m³ staplad ved på 8 timmar.

Snabb och säker! Vedmaskinens arbetssätt gör att du arbetar i ett lugnt tempo men ändå med hög kapacitet och säkerhet. Eftersom vedmaskinen klyver samtidigt som den kapar slipper du ett moment och all den hantering av veden som det för med sig. Använder du dessutom transportör ihop med vedmaskinen får du veden direkt dit den skall förvaras.

Tyst! Eftersom vedmaskinen klipper veden slipper du (och dina grannar) ljudet från sågklingan. Du kan alltså jobba med veden en tidig söndagsmorgon utan att väcka hela grannskapet. Klingor har också en förmåga att bli slöa. Har du sågat ved med en slö klinga så vet du hur svårt det är. Vedmaskinens kniv är inte lika känslig. Du kan klippa av en spik men ändå fortsätta som om ingenting hänt.

Robust och pålitlig. Vi har dimensionerat vedmaskinen för att klara den tuffa hantering som vedkapning innebär. Den används ofta som uthyrningsmaskin tack vare sin stryktålighet. Eftersom vi tillverkat vedmaskinen i 20 års tid, vet vi vad den tål och vågar därför lämna 5 års garanti på material och fabrikationsfel.

PW Vedmaskin är CE-märkt

Teknisk data:

Motor: 5,5 kW (7,5 hk)

El-anslutningar: 400 V, 3-fas, 16 A

Fasvändare: Standard

Oljeflöde: 24 liter/minut

Oljetryck: 210 bar

Hydraulolja: Viskositet 32, 17 liter

Kolv/Cylinder: Ø 80/100 mm

Kaphastighet: 4 sek. ner, 2 sek. upp

Tryckkraft: 19,5 ton

Kniv: Hardox 400

Rullbord längd: 240cm

Min veddiameter: Ø 5 mm

Max veddiameter: Ø 300 mm

Höjd: 205cm

Arbetshöjd: 80cm

Längd (i-skjutet bord): 210cm

Längd utskjutet bord: 281cm

Bredd utsida hjul: 120cm

Vikt: 398kg

Hjul och drag är standard

Powered by Talex e-handelssystem